WAT IS EEN ESCAPE ROOM?
Een team uitdaging. Verwacht spanning tijdens het ontrafelen van het mysterie, een gevoel van succes bij het oplossen van de puzzels en een adrenaline kick wanneer het lukt om te ontsnappen…Laat je als team vrienden, familie of collega’s (2 tot 6 personen) opsluiten in een ruimte vol geheimen. Gebruik al je zintuigen om puzzels te kraken en op tijd weer te ontsnappen. Je hebt 60 minuten voor de uitdaging. Escape rooms zijn leuke en spannende fysieke games die teamwork, communicatie en creativiteit, maar ook kritisch denken, aandacht voor detail en lateraal denken vereisen.

EEN BEETJE GESCHIEDENIS
In de afgelopen jaren zijn escape rooms ongelooflijk populair geworden. De eerste real-life room escape games zijn gemaakt rond 2006 in Silicon Valley, Hong Kong en Kyoto. In Europa werd de eerste escape room geopend in Boedapest en tegenwoordig zijn er escape rooms in heel Europa. De games zijn naar verluidt gebaseerd op “escape the room” computergames, een subgenre van adventure games waarin de speler wordt opgesloten in een kamer en de omgeving moet verkennen om te ontsnappen. Maar er zijn meer voorlopers van escape rooms zoals treasure hunts, live-action role-play, spookhuizen, adventure game shows en natuurlijk films.

ESCAPE ROOM 2.0
Na veel escape rooms te hebben gespeeld vonden we dat er iets ontbrak temidden van alle puzzels. Ons doel was om een real adventure game te ontwerpen, met origineel puzzel design, een goed verhaal en (verborgen) technologie.

Lead designer Tijn Rams: “De escape room is geïnspireerd op de surrealistische verhalen van Roald Dahl, de role-play van Punchdrunk, bordspellen zoals Sherlock Holmes, computergames zoals Gabriel Knight en adventure game shows zoals Fort Boyard.”

HET DESIGN TEAM
In de afgelopen jaren hebben we met Studio Subcultures vele succesvolle real adventure games voor entertainment en business ontworpen. Ons team bestaat uit game designers, storytellers, decor ontwerpers, programmeurs, acteurs en visual artists. Wil je met ons werken? Lets get in touch.

Ben jij klaar voor The Queen?